I det fynske folks tjeneste

Kraftig blæst og højvande kan igen ramme Fyn

Et blæsevejr rammer Fyn tirsdag og kan natten til onsdag givet forhøjet vandstand.

Storm og stormflod lukkede den 2. januar vejen til Helnæs. Foto: Ole Holbech

Et blæsevejr rammer Fyn tirsdag og kan natten til onsdag givet forhøjet vandstand.

Mindre end en uge efter vi i dagene efter nytåret blev ramt af storm og efterfølgende højvande i de indre danske farvande, er endnu et blæsevejr på vej mod Danmark, fortæller meteorolog Anders Brandt fra TV 2 VEJRET på TV2.dk.

- Selv om vi får det blæsende, og der igen kommer højvande, bliver det nye blæsevejr efter seneste prognoser at dømme dog knap så kraftigt, som det, der ramte os nytårsdag, ligesom vandstanden ventes at blive lavere, end den var 2. januar, skriver Anders Brandt.

  Foto: TV 2 VEJRET

Kraftive vindstød natten til tirsdag

I løbet af mandag aften og natten til tirsdsag drejer vinden mod vest og tiltager hen over den sydlige del af landet langs Jyllands vestkyst, og i de tidlige morgentimer kan vinden ved Vadehavet måske en overgang nå stormende kuling med vindstød af stormstyrke.

- Selv om det klarer lidt op fra vest, vil der mange steder i landet stadig kunne komme byger, skriver Anders Brandt.

 

Læs også Letbane ensretter veje omkring idrætspark

Restriktioner på Storebæltsbroen

Efter en blæsende nat især i den vestlige del af landet drejer vinden tirsdag morgen mod nordvest og senere nord og tiltager i resten af landet, så det meste af dagen vil blive blæsende med op til kuling ned gennem Kattegat og Storebælt.

- Det kan igen betyde restriktioner på Storebæltsbroen, skriver Anders Brandt.

I nordenvinden vil der dannes byger, som med faldende temperaturer til mellem to og fem grader begynder at være med slud og tøsne.

Ifølge de seneste prognoser er det især Nordfyn, Odense Fjord og Storebælt, der kan forvente en vandstand på op til 140 cm over dagligt vande. Her er det Lodsvej i Odense den 2. januar 2019. Foto: Ole Holbech

Langvarig nordenvind kan igen give forhøjet vandstand

Det blæsende vejr fortsætter tirsdag aften og natten til onsdag med vind op til kulingstyrke fra nord, og især i Nordjylland og ned gennem Kattegat er der risiko for vindstød af stormstyrke.

Den kraftige nordenvind presser, som det var tilfældet nytårsdag, atter store mængder vand fra Kattegat ned mod Nordsjælland, Storebælt og Nordfyn.

- Vandstanden stiger i løbet af aftenen og kan natten til onsdag give forhøjet vandstand i de indre danske farvande, skriver Anders Brandt.

Ifølge de seneste prognoser er det især Nordfyn, Odense Fjord og Storebælt, der kan forvente en vandstand på op til 140 cm over dagligt vande.

Det er noget under den vandstand på 159 cm, der blev målt om morgenen 2. januar i Odense Fjord.

00:51 Luk video