I det fynske folks tjeneste

Kraftig regn på Fyn

Store dele af Danmark er lige nu ramt af kraftig regn med 20 til 30 millimeter nedbør. DMI varsler regn på Fyn hele dagen.

Hele landet rammes af mere regn i løbet af torsdag. I følge DMI vil regnen falde over Fyn fra morgen til aften.

Knap er kældrene blevet tørre efter det kraftige skybrud den 2. juli, før et nyt kraftigt regnvejr torsdag har ramt det ferieramte danske land.

En front med regn generer en stor del af landet, fortæller Leif Andersen, vagtchef ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

 - Det regner kraftigt på Sjælland, Bornholm, Fyn og i Sønderjylland lige nu. Her forventer vi 20 til 30 millimeter nedbør - og enkelte steder kan der komme endnu mere, siger han. 

Leif Andersen understreger, at der ikke er tale om skybrud som det, der ramte hovedstadsområdet. Et skybrud, som gav oversvømmede viadukter, kloakker og kældre og ikke mindst ufremkommelige veje.

 - Når det regner som i dag, kalder vi det kraftig regn. Det forekommer, når der falder mere end 24 millimeter nedbør på seks
timer, siger han og fortsætter:

 - Det giver normalt ikke de store problemer, men enkelte steder kan der dog forekomme kortvarige problemer med at komme af med de store regnmængder.

24 millimeter regn svarer til 24 liter eller ca. 2,5 gulvspand med vand per kvadratmeter.  Det kraftige regnvejr vil ikke være overstået før torsdag eftermiddag. Her vil fronten have flyttet sig til det Nordjylland, hvor vandet dog kun vil falde i mere begrænsede mængder.

Der er ikke umiddelbart udsigt til, at der bliver brug for solbriller eller solcreme de kommende dage.
 
Samlet set forventer DMI over de kommende fem døgn 45 millimeter på landsplan. Hidtil i juli er der faldet 30 millimeter, så allerede i løbet af weekenden passeres normalnedbøren for juli, der er 66 millimeter.

- Også den kommende uge ser meget ustabil ud, siger Leif Andersen.

Skybruddet i København den 2. juli var usædvanlig voldsomt. For eksempel fik Botanisk have 135 millimeter, mens der i gennemsnit faldt 67 millimeter i København og Nordsjælland.