I det fynske folks tjeneste

Kraftige spark til fyret direktør fra ny Ewii-formand

Han troede det var ham, der havde ansat bestyrelsen, sagde Jørn Limann efter repræsentantskabsmøde tirsdag aften.

01:25

Den fyrede Ewii-direktør Knud Steen Larsen er ikke glemt hos hans tidligere arbejdsgiver.

Og det er ikke noget fremragende eftermæle, han efterlader sig.

Ewiis nye formand, Jørn Limann, der har oplevet Knud Steen Larsen, kaldte hans ledelsesstil gammeldags - oppefra og ned.

Man søger nu en ny direktør med en moderne ledelsesstil, der går ind for en flad struktur.

- Bestyrelsen lægger vægt på, at direktøren accepterer, at det er bestyrelsen, der ansætter og fyrer ham. Det var som om, det løbende ændrede sig, så Knud Steen Larsen mente, at han havde ansat bestyrelsen, sagde Ewiis nye formand på det efterfølgende pressemøde.

- Situationen akkumulerede sig i løbet af sidste år, hvor Knud Steen Larsen i stigende grad kørte sig eget løb og ikke tog hensyn til bestyrelsen, sagde Limann.

Under repræsentantskabsmødet blev det oplyst, at bestyrelsen i indeværende år har afsat 10 millioner kroner til hans fratrædelse.

- Han får det, der står i hans aftale. Nærmere kan jeg ikke komme det, sagde Jørn Limann.

Det blev samtidig slået fast, at fungerende direktør Jens Chr. Sørensen ikke er kandidat til stillingen som administrerende direktør.

Ifølge Jørn Limann bestod uenigheden med Knud Steen Larsen også i kraftige budgetoverskridelser i foråret.

- Det kan jeg på ingen måde acceptere, sagde Jørn Limann.

Han erkendte, at den fyrede direktør har haft et kraftigt lønniveau, men at det ikke har været muligt at ændre hans kontrakt, der er fra 2005.

Han tilbageviser dog, at hans løstigning har været på mere end 3-4 procent om året. Den ekstraordinære forhøjelse for direktionen sidste år skyldes en ekstraordinær situation, hvor Knud Steen Larsen fik bonus for en ekstraordinær god salgspris af det kommercielle selskab Dominus.

På repræsentantskabet slog selskabets næstformand Carl Poulsen fast, at Knud Steen Larsen ikke har haft ekstraordinært store repræsentationsudgifter.

- Men han har udvist dårlig dømmekraft, da han tog til Kina på en OB-sponsorrejse med sin hustru og lod sig opgradere til 1. klasse på flyrejsen i stedet for at tage til Dansk Energis årsmøde. Tilsvarende har han haft sine sønner med på sponsorrejser uden, at det dog har kostet Ewii penge, fortalte Carl Poulsen.

Det fremgik af Knud Steen Larsens kontrakt, at han måtte have sin hustru med på sponsorrejser.

På repræsentantskabsmødet kom det frem, at bestyrelsen vil droppe sponsorkontraktrerne med OB om Ewii Park og Royal Arena i København.

Det er kontrakter, der er indgået af Knud Steen Larsen.

I stedet vil man tilgodese foreninger og klubber i nærområdet samt donere beløb til større events i de tre ejerkommuner i Trekantområdet.