I det fynske folks tjeneste

Kraftige vindstød rammer Fyn: - Meget blæsende nat i vente

Allerede tirsdag aften og natten til onsdag vil det blæse kraftigt på Fyn, og det blæsende vejr fortsætter de næste dage med kraftige vindstød. 

Det er ikke shorts og badesandaler, der bliver brug for de næste par dage på Fyn. Tværtimod. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Der er ikke meget sol og sommer over juli, og det bliver der ikke lavet om på de næste dage. Tværtimod.

- Der har både været byger og lidt sol, og nu tilføjer vi blæst. Den kommer allerede tirsdag aften, og det blæser op i løbet af natten til onsdag, siger Per Christiansen fra TV 2 Vejret.

Læs også DMI aflyser sommeren

- Det bliver meget blæsende i forhold til sommermåneden juli, hvor vi skulle have haft sol og sommer, men det bliver altså ikke rigtig i år, fortsætter han.

Pas på sommerteltet

I løbet af natten vil det blæse med 10-12 meter i sekundet, og der er risiko for, at der kan komme vindstød, som kan tage fat i lette genstande som luftmadrasser, telte eller oppustelige sofaer, som ligger løst udenfor i sommermånederne. Blæsevejret fortsætter onsdag. 

- Fra morgenstunden relativt blæsende, og byger der kommer på tværs, men i løbet af formiddagen blæser det yderligere op. Der kan også være kraftige vindstød, siger Per Christiansen. 

01:00

Se vejrudsigten fra TV 2 Vejret.  Video: TV 2 Vejret

Luk video

Om der bliver tale om en decideret sommerstorm, er endnu usikkert. Det kan blive tilfældet ved den jyske vestkyst, hvor TV 2 Vejret forventer stormende kuling, måske lokalt storm.  Foto: TV 2 VEJRET

Om der bliver tale om en decideret sommerstorm, er endnu usikkert. Det kan blive tilfældet ved den jyske vestkyst, hvor TV 2 Vejret forventer stormende kuling. 

Blæsten på Fyn vil så småt løje af torsdag, hvor det dog fortsat vil være blæsende. Først fredag og lørdag begynder det fynske sommervejr igen at minde om lidt sommer.

Holder prognosen, kan lørdag byde på sol, sommer og op mod 24 grader på Fyn.  Foto: TV 2 VEJRET