I det fynske folks tjeneste

Krav om klar besked fra minister

I et brev til sundhedsminister Astrid Krag fastslår formanden for Region Syddanmark, Carl Holst, at regionen kan beholde to akutfunktioner uden at det kræver flere penge end der allerede er givet tilsagn om.

Carl Holst beder sundhedsminister Astrid Krag om klar besked

- Bare give os de penge, den tidligere regering gav tilsagn om til et nyt superhospital i Odense. Så skal vi nok selv finde ud af at bevare akutfunktionen i Svendborg uden behov for flere penge eller for at skære ned på supersygehuset.

Det er i realiteteten budskabet i et brev, som formanden for Region Syddanmark, Carl Holst, mandag har sendt til sundhedsminister Astrid Krag.

Skabte fornyet debat

Under valgkampen fik Fyn lovning på, at den ny regering ville gøre det muligt at bevare akutfunktionen i både Odense og Svendborg.

Men i et brev fra sundhedsminister Astrid Krag siger hun, at i så fald skal pengene til akutfunktionen tages fra superhospitalet i Odense.

Det fik debatten om sygehusstrukturen på Fyn til at blusse op igen, hvor regeringen - og ikke mindst Ministeren for By- Bolig- og Landdistrikter, Carsten Hansen, blev beskyldt for løftebrud.

Bevar tilsagn og regionen klarer resten selv

Derfor har formanden for Region Syddanmark, Carl Holst, mandag sendt et brev til sundhedsminister Astrid Krag.

I brevet beder han om klar besked om, at regeringen vil fastholde den tidligere regerings tilsagn om 6,3 milliarder kroner til et nyt superhospital i Odense.

Regionen vil så selv finde ud af, hvordan akutfunktionen i Svendborg kan financieres på anden vis.