I det fynske folks tjeneste

Krav om tvungen dopingkontrol

TV2/Fyn afslørede mandag, at et odenseansk fitnesscenter er blevet tilholdssted for dopingbrugere. Nu kræver Vivi Kier tvungen dopingkontrol.

Indtil nu har det været frivilligt for træningscentre, om de vil tilmelde sig Anti Doping Danmarks kontroller. Men de steder, der ikke er med i ordningen, er blevet et tilholdssted for dopingbrugere. Det afslørede TV2/Fyn igår. 

Det forarger den fynske folketingspolitiker Vivi Kier. Derfor kræver hun nu at dopingkontrollerne skal være tvungen i alle fitnesscentre.

-Jeg vil i den konservative folketingsgruppe slå til lyd for, at ordningen ikke længere skal være frivillig men i stedet gøres obligatorisk, siger Vivi Kier.

Med den udmelding går hun ellers imod sin partifælle, kulturminister Carina Christensen, som i går sagde, at hun mener, at ordningen fungerer godt på frivillig basis.

Træningscentrene er med på idéen - også Exerzice, der hidtil har stået uden for samarbejdet.

-Centrene skal ikke selv kunne bestemme om de vil være med i ordningen eller ej. Det skal være sådan, at det offentlige bare kan gå ind af døren og bede om en kontrol, siger Michael Knudsen, direktør i Exerzice i Odense.

Michael Knudsen mener dog, at ordningen skal være langt mere omfangsrig, end den kontrol Anti Doping Danmark udfører i dag.
Med det nuværende system besøger kontrolmyndighederne i gennemsnit træningscentrene to gange om året.

Læs mere om Anti Doping Danmarks kontroller