Krifa undersøger DADA og HH Gruppen

Flere forbindelser mellem rekruteringsfirmaet DADA Aps og leverandøren af arbejdskraft, HH Gruppen, får Kristelig Fagforening til at undre sig.

Thomas Andersen har igen i dag ikke villet tale med TV 2/FYN efter, at vi mandag kunne fremlægge over 50 kontrakter fra både DADA Aps og HH-gruppen. Kontrakter der viser at polakker arbejder for 54 kroner i timen 60 timer om ugen hos virksomheder i Lindø Industripark. Fayard har erkendt, at værftet bruger arbejdskraft fra HH-gruppen, og nu vil direktøren skærpe kravene til sin underleverandør

- Vi har nu besluttet, at vi dags dato stopper med at bruge vikarer, som ikke er på kontrakt hos HH Gruppen - vi skærer simpelthen det tredje led væk, siger Thomas Andersen til Fyens Stiftstidende.

Med det tredje led mener direktør Thomas Andersen firmaet DADA Aps.

1006 dada

I følge Erhvervsstyrelsen er DADA ApS stiftet af Daniel Mahmaud Dabbagh og selskabet har adresse hos advokat Jan Moosmand i Nørregade i Odense.

HH-gruppens direktør hedder Henrik Welander Raabjerg - men i selskabets bestyrelse sidder en anden Dabbagh - nemlig Nicklas William Dabbagh, og Nicklas William Dabbagh ejer en tredjedel af firmaet HH Gruppen gennem sit firma NICDA Holding.

NICDA Holding har samme adresse som DADA ApS - nemlig hos advokat Jan Moosmand i Nørregade. Kontaktperson for både NICDA Holding, DADA ApS og HH Gruppen er advokat Jan Moosmand.

HH Gruppen er medlem af Kristelig Arbejdsgiverforening, og det har fået Kristelig Fagforening til at interesse sig for personkredsen.

- Vi har været inde og undersøge nogle ejerforhold omkring HH Gruppen, og har fundet ud af, at der er nogle personnavne, der går på kryds og tværs mellem HH Gruppen og nogle andre selskaber og der er DADA én af dem, siger overenskomstchef i Krifa Kurt Bech.

Krifa mener, at det kan give problemer for, hvis der er for tæt tilknytning mellem HH Gruppen og DADA Aps.

- Vi kan forlange, at HH Gruppen skal overholde den overenskomst de har indgået. Det skal vikarbureauet også, men dem kan vi ikke komme efter, fordi vi ikke har overenskomst med dem. Så skal vi komme efter dem på vegne af den enkelte lønmodtager, og dem har vi ingen kendskab til, siger Kurt Bech.

TV 2/FYN har adskillige gange forsøgt at få fat i advokat Jan Moosmand og Daniel og Nicklas Dabbagh - der står bag henholdsvis DADA ApS, Nicda Holding og HH-gruppen - for at høre om der er en sammenhæng mellem de to firmaer - men ingen af personerne er vendt tilbage på vores henvendelser.

Det har heller ikke været muligt at få et bud fra Fayards direktør Thomas Andersen på om han mener, at polakker fremover vil få bedre løn- og arbejdsvilkår, hvis HH-gruppen ikke samarbejder med DADA ApS.