I det fynske folks tjeneste

Kritik af amtets støtte til Fyn.dk

Fyns Amts bliver nu kritiseret for sin støtte til regionsportalen Fyn.dk. Statsamtet Sønderjylland siger i en afgørelse, at støtten er blevet tildelt på en ulovlig måde, fordi portalen formidler både offentlig og kommerciel information. Amtsborgmesteren vil nu rejse sagen over for Indenrigsministeren.

-


Fyns Amt vil nu bede indenrigsminsteren se på statsamtets afgørelse

Fyns Amts bliver nu kritiseret for sin støtte til regionsportalen Fyn.dk. Statsamtet Sønderjylland siger i en afgørelse, at støtten er blevet tildelt på en ulovlig måde, fordi portalen formidler både offentlig og kommerciel information.

Amtsborgmester Jan Boye mener, at afgørelsen forhindrer erhvervsudvikling på Fyn, og han håber, at Indenrigsministeren nu vil se på om loven fungerer efter hensigten.

Statsamtet Sønderjylland, der skal føre tilsyn med Fyns Amt, har undersøgt Fyns Amts støtte til regionsportalen Fyn.dk, efter en henvendelse fra internetportalen odenseonline.dk.

Udtalelsen konkluderer, at amtets støtte til Fyn.dk er at sammenligne med anlægsstøtte, og derfor er støtten ikke lovlig. Desuden mener Statsamtet, at amtets støtte til portalen er problematisk, fordi Fyn.dk både formidler offentlig og kommerciel information.

Regionsportalen Fyn.dk gik i luften i februar sidste år. Formålet med Fyn.dk er at styrke Fyn på det digitale område. Portalen skal skabe overblik over alle fynske internetaktiviteter og præsentere den fynske region for gæster og turister i ind- og udland.

Portalen er samtidig en digital platform for for fynske virksomheder og offentlige myndigheder. Fyn.dk er ejet af Fyens Stiftstidende og TV 2/FYN og Fyns Amt yder økonomisk støtte til internetportalen. Hver måned besøger omkring 100.000 fynboer regionsportalen Fyn.dk

- Jeg håber, at Indenrigsministeriet vil kigge på afgørelsen, for det virker, som om loven stikker en kæp i hjulet for præcis den udvikling, regeringen gerne ser: tiltag der styrker erhvervsudvikling, digitalisering og den regionale udvikling i det hele taget - oven i købet i et dynamisk samspil mellem offentlige og private aktører. Reglerne trænger til at tilpasses den moderne virkelighed, vi lever i, siger amtsborgmester Jan Boye(K).

Fyns Amt har støttet udviklingen af Portal Fyn med 1,5 mio. kroner i årene 2003, 2004 og 2005. I en pressemeddelse skriver amtet, at \"Fyns Amt tager Statsamtets afgørelse og vejledning til efterretning og vil sikre, at amtets fremtidige opbakning til Portal Fyn tilrettelægges i lyset heraf\".