Kritik af fynske borgmestre

De to fynske borgmestre, Claus Hansen fra Ejby og Finn Brunse fra Tommerup, bliver nu kritiseret af Statsamtet Sønderjylland for at have for mange kasketter på. Det er borgmestrenes bestyrelsesposter i lokale banker, der bliver kritiseret af Statsamtet.

I følge Statsamtet Sønderjylland er det uforeneligt at være borgmester i en kommune og samtidig være med i bestyrelsen for kommunens bankforbindelse. Finn Brunse fra Tommerup er bestyrelsesmedlem i Totalbanken, som også er kommunens bankforbindelse.

Claus Hansen, der har været borgmester i Ejby siden 1994, blev i 1995 bestyrelsesformand for Fionia Bank, der samtidig er kommunens hovedbankforbindelse.

Går uden for døren

Finn Brunse er medlem af bestyrelsen i Totalbanken, og det betænkeligt, mener Statsamtet
Finn Brunse er medlem af bestyrelsen i Totalbanken, og det betænkeligt, mener Statsamtet

I følge Statsamtet giver disse dobbeltroller "anledning til betænkeligheder".
 
- Dobbeltrollen har aldrig været et problem for hverken banken eller kommunen. Når Ejby Kommunes forretninger er blevet behandlet på bestyrelsesmøderne, er jeg altid gået uden for døren, siger Claus Hansen til Danske Kommuner.
 
Claus Hansen trækker sig i øvrigt fra posten som bestyrelsesformand for Fionia Bank til marts og har derfor ikke tænkt sig at gå videre med sagen.