I det fynske folks tjeneste

Kritik af naturpræsident

En sag fra Lakkendrup på Sydfyn, hvor en vognmand føler sig dårligt behandlet af Danmarks Naturfredningsforening, har skabt meget kritik af foreningen, og nu har den lokale formand forladt bestyrelsen i protest.

Henrik Butze raser over naturfredningsforeningens præsident.

agen drejer sig om Martin Jakobsen, som gerne vil drive en lille vognmandsforretning i Lakkendrup. Danmarks Naturfredningsforening har forgæves forsøgt at stoppe ham, men det er ikke sket, idet Naturklagenævnet har erklæret, at forretningen godt må etableres, selvom den ligger i det åbne land.

Naturfredningsforeningens forsøg på at bremse den lille vognmandsforretning har udløst hård kritik - både fra de lokale i Lakkendrup, der samlede protestunderskrifter ind til fordel for vognmanden, og fra landspolitikere.

Præsident nægter at udtale sig

Blandt andet har Venstres Erling Bonnesen rejst sagen over for miljøministeren med henblik på at ændre Danmarks Naturfredningsforenings særlige beføjelser i sådanne sager.

Hele vejen igennem har den lokale formand for Danmarks Naturfredningsforening, Henrik Butze, forsvaret foreningens beslutning ud af til. Men det gør han ikke mere, for i sidste uge besluttede han nemlig at trække sig fra foreningens bestyrelse.

Han siger til TV 2/FYN, at sagen aldrig burde have været rejst, og han undrer sig over, at han har stået så alene i medierne.

Danmarks Naturfredningsforenings præsident, Ella Maria Bischop Larsen, har flere gange undervejs i forløbet nægtet at kommentere sagen over for TV 2/FYN med henvisning til, at sagen kører lokalt.
Men præsidenten, der blot bor to kilometer fra vognmanden, har selv været med til at skrive klagen - og altså med til at indlede sagen.

De lokale undrer sig

I en mail til Henrik Butze står der direkte:

"Kære Henrik. Jeg har i samarbejde med Ole udarbejdet vedlagte klage over landzonetilladelse til vognmandsvirksomhed på Sortemosevej. Vil du ekspedere den, hvis du er enig i ordlyden?".

Det undrer også de lokale, de har støttet vognmanden, at præsidenten er så involveret i sagen.
- Når man så hører, at det er præsidenten selv, der indledte klagesagen, hører al ting op, siger Palle Palsgaard, der er en af de lokale, der har støttet vognmanden.

Ella Maria Bischop-Larsen siger til TV2/FYN, at det er helt normal praksis i foreningen, at det kun er den lokale formand, der udtaler sig i en sag - også selv om hun har været med til at skrive klagen.