Kritik af rygcenter i Middelfart

Rygkirurger på syddanske sygehuse flygter til private sygehuse i protest imod ét fælles rygcenter med flere forskellige fagfolk på sygehuset i Middelfart.

Flere kan være på vej, erfarer JydskeVestkysten.

Carsten Ernst, rygkirurg på Sydvestjysk Sygehus Esbjerg, har siddet med i flere planlægningsgrupper, men han har følt sig overhørt:

- Vi har hele tiden sagt, at samling af rygkirurgi er en god idé, men på et akutsygehus, hvor der er al den back-up med scannere og andet
udstyr og personale, som er nødvendigt døgnet rundt, siger han.

Han tilføjer, at det har rygcentret, der kun skal være åbent klokken 8-16, ikke.  Han kalder konsekvenserne af situationen for patienterne
lige nu »meget alvorlige«.

- Tabet af en række kirurger går lige nu meget ud over rygkirurgien. Kvaliteten er helt klart forringet. Dertil kommer, at der på akutsygehusene i Aabenraa, Esbjerg og Kolding ikke fremover vil være rygkirurger til stede til akutte patienter med for eksempel større diskusprolaps og tilstande, som kan forværres, hvis udredning og overflytning forsinkes, siger Carsten Ernst.

Kritikken afvises af Hans Christian Thyregod, lægelig direktør på Sygehus Lillebælt Middelfart:

- Det er da ærgerligt. Vi har forsøgt at involvere dem, men hvis de ikke vil, kan vi ikke tvinge dem, siger han og fortsætter:

- Alle indvendinger er sendt med til sundhedsstaben og politikerne.  Men når beslutningen er taget, må man enten melde sig ind eller ud. Vi har nu sat gang i en rekrutteringsproces frem mod åbningen den 1. september.