I det fynske folks tjeneste

Kritik af terror-anholdelser i Vollsmose

Da politiet i september 2006 slog til mod en gruppe terrormistænkte i Vollsmose skete anholdelserne under dramatiske omstændigheder. De anholdte blev iklædt hvide heldragter og fik hætter over hovedet. Oppositionen og Amnesty kalder det udansk.

Venstrefløjen mener at politiet brugte metoder, der minder om Guantánomo, da de foretog terror-anholdelser i Vollsmose

- Jeg troede, at jeg var på vej til et hemmeligt CIA-fængsel. Jeg troede ikke, at det var politiet, når de ikke villle fortælle mig, hvad jeg var sigtet for, fortæller RD til Information.

Anholdelserne natten mellem 4. og 5. september 2006 foregik ikke som andre anholdelser i Danmark.

De anholdte blev iført tynde hvide dragter uden på deres underbukser, og hænderne blev bundet på ryggen med en plastik-strip. Om fødderne fik de blå poser og over hovedet fik de trukket en sort stofsæk ned.

De usædvanlige anholdelsesmetoder bliver mødt med kritik fra venstrefløjen.

- Det er skræmmende at tænke på, at man gør sådan i Danmark, siger Karen Hækkerup(S) til Information.

- Det ligner det vi har set fra Guantánamo og Afghanistan om , hvordan man behandler fanger der, sige LIne Barfod fra Enhedslisten.

Amnesty International siger, at den slags metoder falder ind under FNs turturkonvention og er i strid med almindeligt politiarbejde.

Justistminister Lene Espersen afviser dog kritikken, og siger at det er normalt at PET bruger den slags metoder ved større anholdelser.

Læs mere om sagen hos Information