Krone 7 trodsede brolukning to gange

Broen var natten til søndag stormlukket. Flere hundrede blev holdt tilbage, mens kronprinsens bil krydsede den

Mens flere hundrede andre billister blev holdt tilbage, kørte kronprinsens bil to gange over en stormlukket storebæltsbro, da kronprinsen skulle til og fra sportsgalla i Herning.

Det bekræfter Sund og Bælt over for Ritzau.

- Det er fuldstændig uacceptabelt, at nogen tillader nogen, i dette tilfælde kronprinsen, at køre over broen, når den er lukket. Det forstår jeg ikke kan finde sted, siger Leo Larsen, der er direktør for Sund og Bælt.

Stormen Egon bragte lørdag vindstød op til orkanstyrke, hvilket lammede trafikken flere steder i Danmark og lukkede Storebæltsbroen. Det betød lange ventetider, da broen blev lukket lørdag formiddag omkring klokken 14 og først åbnede klokken fire lørdag nat.

Men kronprinsens bil kørte over klokken 15.15 på vej mod Herning og retur klokken 02.53, viser overvågningsbilleder.

- Det er fuldstændig uacceptabelt, at den tilladelse er givet, hvem end den er givet af. Jeg tror ikke, det er de lokale politikredse, det må være PET, der har givet tilladelsen.

- Det er fuldstændig uforsvarligt at køre over broen, når den er stormlukket. Beslutningen om lukning er truffet af politiet og os af hensyn til færdselssikkerheden, siger Leo Larsen.

Han mindes ikke, at andre har krydset broen på lignende vis, mens den har været lukket.

Sund og Bælt bekræfter, at kronprinsens bil med nummerpladen "Krone 7" krydsede broen, men om kronprinsen sad på bagsædet, kan ikke bekræftes.

- Bilen var ledsaget af politi med blå blink og det hele frem til broen, og det gør man nok ikke i en tom bil. Det må være ret sikkert, at kronprinsen var med, siger Leo Larsen.

Kronprinsen var lørdag til fest i Jyske Bank Boxen i Herning, hvor årets sportspriser blev uddelt. Efter nattens festligheder kørte kronprinsen angiveligt mod København igen.

Ifølge kongehusets kalender er næste punkt på dagsorden for kronprinsen VM i herrehåndbold i Qatar 15. januar.

Kronebilen brød aftalen om at holde tilbage for stormen.

- Der kom en anmodning fra kronebilen om, om man måtte køre over på den anden side af bommene, så man var 10-20 meter foran de andre bilister.

- Det giver vi lov til, fordi aftalen er, at de skal standse og vente, til broen igen er åben. Men de kører simpelthen over broen, fortæller Leo Larsen til Fyens.dk.

Flere vidner siger til BT, at de så kronprinsens bil krydse broen natten til søndag. Ifølge dagbladets oplysninger blev "Krone 7" efterfulgt af en firehjulstrækker, som kan være sikkerhedsvagter.

Ritzau har bedt kongehuset og politiet om en kommentar.