I det fynske folks tjeneste

Kronikerbørn føler sig overset

Kronisk syge børn har ikke mediernes bevågenhed - som kræftramte børn - og de har ikke en stor fond i ryggen. Familier til kronisk syge børn føler sig derfor overset. Nu vil en fynsk mor gerne starte en fond.

02:40

Da Maja Uhrenholdt tirsdag overrakte Prinsesse Marie en buket på OUH, gav hun hende også et brev, hvor hun beder om, at kronikerbørn får lige så meget opmærksomhed som kræftbørn.

1 af 2

Maja Uhrenholdt er 11 år og lider af en sjælden lungesygdom og ryger derfor konstant ind og ud af hospitalet - og mor er altid med. Det er hårdt for hele familien.

- Det er frem og tilbage med kuffert hele tiden, siger Maiken Uhrenholdt, der bor i Kværndrup.

Men mens Børnecancerfonden kan hjælpe kræftsyge børn og deres familier med de mange millioner den får ind i donationer, ser det mere trist ud for kronikerbørnene. Majas mor, Maiken Uhrenholdt, ville ønske, at kronikerbørnene også havde en fond, der kunne give glæde og fornøjelser i hverdag samt rådgive familierne.

- Jeg vil gerne være talsmand for at sætte noget i gang, så kronikerbørn også får en fond, siger Maiken Uhrenholdt til TV 2/FYN.

Maja Uhrenholt prøvede faktisk at komme i spotlight tirsdag, hvor hun overrakte Prinsesse Marie en buket blomster, da der var royalt besøg på OUH. Maja benyttede chancen til også at give prinsessen et brev.

- Jeg skrev, at jeg håber, at hun vil hjælpe kronikerbørn - og ikke kun kræftbørn, siger Maja Uhrenholdt.

I 2012 lykkedes det Børnecancerfonden at få 29 millioner kroner ind. Maiken Uhrenholt ved godt, at det er et stort arbejde at komme bare i nærheden.

- Det kræver, at nogen vil hjælpe mig, for man kan jo ikke gøre det hele selv, siger hun.

Hvis nogen har mod på at hjælpe Maiken Uhrenholdt i bestræbelserne på at få en fond for kronikerbørn op at stå, kan de henvende sig på mailadressen: kronikerboern@gmail.com