I det fynske folks tjeneste

Kronisk syge børn fik en oplevelse for livet

Odense Symfoniorkester åbnede koncerthuset for 30 familier, der ellers kan have svært ved at komme ud

02:22

Omkring 30 kronisk syge børn og deres forældre fik torsdag en af de helt store oplevelser, da Odense Symfoniorkester havde åbnet generalprøven på Frost i Odense Koncerthus helt særligt for dem. For familierne er livet præget af sygdom, og det kan for mange være svært at komme ud.

- Det er et pusterum i hverdagen, hvor der er brug for, at man er på hele tiden. Det giver jo energi til at klare strabadserne, fortæller Tina Kehlit Primholdt, der var afsted med datteren Alberte.

Og børnenes begejstring var ikke til at tage fejl af.

- Det er en rigtig stor oplevelse, og man er sammen med hele familien. Det er meget sjovere end at se dem i fjernsynet, fortæller Laura Hou Rygaard.

Arrangementet er opstået på opfordring af en københavnsk violinist, som tidligere har stået i spidsen for en musikalsk hospitalsturne.

Det er meget varmt at møde forældre og børn, og man kan se, at det betyder rigtig meget for dem i en hverdag præget af sygdom, siger B&U-producent, Stine Brinch Nielsen, Odense Symfoniorkester.

Det er første gang i Danmark, at den populære Disney-film, der er inspireret HC Andersens snedronningen, vises på et kæmpelærred med livemusik og sang.

Tina Kehlit Primholdt fortæller, at de ikke har været så meget ude, så det er en kæmpe gave at kunne komme ud på den måde.

- Der bliver noget at snakke om. Der er ingen tvivl om, at vi kommer til at tale om det, og så kommer der store smil. ’Alberte, kan du huske, da vi var inde og se Frost’, og så griner hun, fortæller hun.

Det bliver gode minder for familien:

- Da vi gik Frost-amok, siger hun og smiler til sin datter.