Kronprinsens livvagt sigtes for kritiseret brotur

Kronprins Frederik kørte samme med sine livvagter over en lukket Storebæltsbro. Nu sigtes en livvagt.

En af kronprins Frederiks livvagter fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) sigtes for overtrædelse af færdselsloven for i januar at køre over Storebæltsbroen, mens den var lukket på grund af en storm.

PET-manden er sigtet for overtrædelse af færdselslovens paragraf, der omfatter, at trafikanter skal efterkomme anvisninger fra trafiktavler, signalanlæg og lignende.

Få dage efter episoden kunne Den Uafhængige Politiklagemyndigheds direktør, Kirsten Dyrman, oplyse til Ritzau, at DUP var gået ind ind i sagen.

Både PET og hoffet har beklaget turen over broen, der skete i forbindelse med kronprinsens tur til et sportsgalla i Herning.

- Kronprinsen er ked af det skete og kan godt forstå, at situationen var med til at skabe yderligere frustrationer og vrede blandt de mennesker, der havde ventet i mange timer på at passere broen, sagde Lene Balleby, der er kommunikations- og pressechef for kongehuset.

PET ønsker ikke at kommentere sagen over for Ritzau. Det samme gælder for Charlotte Storgaard, der sidder med sagen hos DUP.

Ifølge Sund og Bælt, selskabet bag Storebæltsbroen, var det "grænsende til livsfarligt", at køre over broen, mens den var lukket på grund af den kraftige storm Egon, der ramte Danmark i weekenden 10-11. januar.

- Det er fuldstændig uforsvarligt at køre over broen, når den er stormlukket. Beslutningen om lukning er truffet af politiet og os af hensyn til færdselssikkerheden, sagde Leo Larsen, direktør i Sund og Bælt, dengang.

DUP behandler alle sager, hvor der er mistanke om, at politifolk i tjeneste har overtrådt loven.

Det er politiklagemyndigheden, der træffer afgørelse om, hvorvidt der skal indledes en egentlig efterforskning og eventuelt rejses sigtelse, som er tilfældet her.