I det fynske folks tjeneste

Kulturambassadører: Det må du ikke gå glip af

”Bertolt Brechts Svendborgdigte” og "Catch Me If You Can" er to aktuelle fynske kulturtilbud, som Harald Haugaard og Jesper Vognsgaard anbefaler.

01:07

Musikken fra succesforestillingen ”Bertolt Brechts Svendborgdigte” med Søren Huss er udkommet som grammofonplade.

De to gæster i TV 2/Fyns nyhedsmagasin "Kulturambassadørerne" fredag aften var enige, da de skulle afslutte denne uges magasin med en anbefaling til seerne.

Både folkemusikeren Harald Haugaard og Jesper Vognsgaard, der er chef for det lokale kommunale kulturhus i Odense, Kulturmaskinen, anbefaler, at folk tager en tur i teatret.

Harald Haugaard anbefaler Odense Teaters opsætning af musical-klassikeren "Catch Me If You Can".

Og den skal man se blandt andet fordi det er det kritikerroste odenseanske band Tiptoe Bigband, som lever musikken:

- Det er et af Danmarks mest velspillende, velswingende orkestre, argumenterer Harald Haugaard.

Læs også Nyt navn til Tinderbox: Lust for Life i Tusindårsskoven

Jesper Vognsgaard anbefaler at udnytte muligheden for at se eller gense succesforestillingen ”Bertolt Brechts Svendborgdigte” på BaggårdTeatret i Svendborg med blandt andre Søren Huss som musiker og skuespiller.

- Jeg så den sidste år flere gange. Det er en fantastisk forestilling, som rører ved en masse modsætninger og kontraster. Og så er der fantastisk god musik, sagde Jesper Vognsgaard.

Teater på vinyl

Netop den anbefaling er TV 2/Fyns kulturredaktør Martin Mulvad Ernst helt enig i. Som redaktør af det ugentlige magasin Kulturambassadørerne bidrager han også med en anbefaling på vegne af TV 2/Fyns kulturredaktion. Og i dette tilfælde supplerer han ved at anbefale at gå et skridt længere med ”Bertolt Brechts Svendborgdigte”. Martin Mulvad Ernst anbefaler ikke kun at se forestillingen, men også at købe forestillingen på vinyl.

- Baggårdteatret har fået den fremragende idé udgive sangene fra teaterforestillingen på grammofonplade (samt på cd og digitale musiktjenester, red.), og den plade får min anbefaling. Af tre årsager:  Teaterforestillingen er god, musikken er god og selve idéen bag projektet er god.