Kulturlivet vil have kulturplan

140 kulturpersonligheder var onsdag samlet i Teaterhuset i Odense for at diskutere kulturen i Odense. Arrangørerne håber, at dagens "Kulturportal" kan blive starten på en samlet kulturplan for Odense. Se interview med arrangør Peter Haarby

140 mennesker samlet til kulturhøring

140 kulturpersonligheder var onsdag samlet i Teaterhuset i Odense for at diskutere kulturen i Odense. Arrangørerne håber, at dagens "Kulturportal" kan blive starten på en samlet kulturplan for Odense.

Flere mennesker end forventet mødte onsdag op for at overvære den store kulturhøring i Teaterhuset i Filosofgangen. På forhånd havde arrangørerne håbet på omkring 100 deltagere, men ved middagstid var der mødt 140 mennesker op til mødet.

Onsdag formiddag var der indlæg fra fem kulturpersoner fra Fyn og resten af landet - blandt andet fra lederen af H.C. Andersen sekretariatet, Lars Seeberg og fra billedkunster Elle-Mie Ejdrup. Oplæggene kom vidt omkring og berørte mange grene af kulturlivet på Fyn og i Danmark. Men et underlæggende tema for dagen er, at kulturpolitiken i Odense mangler styring og retning.

Flere oplægsholdere kommenterede manglen på en samlet kulturplan i Odense. I andre store byer i Danmark har politikerne udarbejdet langsigtede planer for hvordan kulturen skal udvikle sig.

"Jeg kom til Odense for syv måneder siden, og troede, at Odense som landets tredje største by havde en kulturplan. Men da jeg kom, skulle Hollufgård pludselig lukke på grund af besparelser. Det skal den så ikke alligevel. Men stedets fremtid er stadig usikker. Det virker ikke gennemtænkt", siger Peter Haarby, der arbejder ved Hollufgårds gæsteatelier.

Forsamlingen var dog enige om at der er masser af gode kulturtilbud i Odense, blandt andet med H.C. Andersen, Brandts, Odense Teater og de mange græsrodsbevægelser.

Odenses kulturrådmand Jørgen Lund(V) var gæst ved "Kulturportalen", og han erklærede sig enig i, at Odense skal have en langsigtet kulturplan.