I det fynske folks tjeneste

Kulturministeren på Fyn: Danmark er mere end København

Danskerne bliver inddraget i fremtidens medieforlig, siger kulturminister Mette Bock (LA).

00:25

Video: Morten Albek

Kulturminister Mette Bock (LA) besøgte fredag Fyn og var en tur forbi TV 2/FYN, hvor politisk redaktør Jesper Buch havde ministeren i sin varme stol.

Jesper Buch borede lidt i det medieforlig der skal være på plads i 2018. Han ville blandt andet gerne vide, hvordan Mette Bock ser på de regionale TV 2-stationers fremtid.

- Det er en af de ting, der er svært at svare på på nuværende tidspunkt. Derfor sætter jeg lige efter påske et forløb i gang, som skal vare resten af året, hvor vi skal have alle danskere inviteret til at diskutere, hvad er det for et medie-indhold, man gerne vil have adgang til, og hvem tror vi kan producere det og levere det, så vi er klar til i starten af det nye år at komme med et samlet medieudspil, siger Mette Bock.

Kulturministereren har tidligere sagt, at licensen skal ned, men ikke hvordan og hvem, der skal have tildelt færre licens-kroner.

Læs også Medier smelter sammen: Vi skal have de unge til at stemme

- Vi har sagt, at licensen skal ned. Men vi har ikke sagt noget om hvordan. Det er noget vi skal bruge de her mange måneder til at få drøftet godt i bund, sådan så vi gør noget, som viser sig at svare til den virkelighed, der er. Noget af det, jeg er meget optaget af er, at Danmark er mere end København. Livet leves på mange forskellige måder, det leves i små lokalsamfund, det leves i provinsbyerne, livet leves over hele landet. Det er danskerne meget opmærksomme på, siger Mette Bock.

Hun siger samtidig, at hun tror, at tiden er moden til at se anderledes på støtten til medier i det hele taget:

- Medieplatformene smelter sammen, så jeg tror man skal prøve at kigge på det i en helhed. Og så få en lovgivning som svarer til virkeligheden. Og der er vi lovgivningsmæssigt bagud i forhold til, hvordan verden ser ud.

Hun mener samtidig at public service-begrebet skal revideres i forhold.

- Public service er ikke kun noget, som statsejede eller statsfinansierede kan levere. Det kan det private mediemarked allerede i vidt omfang gøre, så vi skal finde ud af, hvem der skal gøre hvad, siger Mette Bock.

06:49 Luk video