I det fynske folks tjeneste

Kulturministeren støtter samarbejdet med sambaskole

Kulturministeren har besluttet, at han vil melde afbud til sambaoptoget i Rio til næste år. Alligevel støtter ministeren samarbejdet med den mafialedede sambaskole. HCA Fonden holder ekstraordinært møde fredag om sagen.

-

Kulturminister Brian Mikkelsen har besluttet, at han ligesom Kronprinsparret vil melde afbud til sambaoptoget i Rio til næste år. Alligevel støtter ministeren HCA Fondens samarbejde med den mafialedede sambaskole. 

I en pressemeddelelse skrev Brian Mikkelsen(K), at han på baggrund af afbuddet fra Kronprinsparret også selv havde valgt at droppe turen til karnevallet i Rio til februar. Men trods afbuddet, så støtter ministeren stadig samarbejdet med sambaskolen \"Imperatriz Leopoldinense\".

- Jeg vil gerne understrege, at projektet med sambaskolen Imperatriz Leopoldinense har min fulde støtte. De redegørelser, som jeg har modtaget fra fonden viser, at der er udført et grundigt og serioøst arbejde forud for beslutningen om at tildele dansk medfinansiering, siger Brian Mikkelsen til Politiken.

HCA Fonden har endnu ikke besluttet om samarbejdet med sambaskolen skal fortsætte. Fonden har ydet 1,1 mio. kr. til et sambaoptog, hvor skolen skal bruge H.C. Andersen figurer i optoget. Men efterfølgende er det kommet frem, at sambaskolens ærespræsident har tætte bånd til mafiaen i Rio.

HCA Fonden har foreløbig bedt Kulturministeriet om en udtalelse i sagen. Indtil da vil hverken fondens bestyrelsesformand, Anker Boye, eller generalsekretær Lars Seeberg, kommentere om samarbejdet skal afbrydes eller fortsætte.

HCA Fonden har indkaldt til et ekstraordinært bestyrelsesmøde fredag middag og her forventes det, at fonden vil træffe en afgørelse.