Kun få gennemfører stort sejlerevent

Natten til søndag ankom den første sejler efter turen rundt om Fyn ved dette års Silverrudder.

- Hvis alle kunne kom rundt (om Fyn, red.), så var det ikke en udfordring. 

Sådan lød det lørdag, da TV 2/Fyn snakkede med Ole Ingemann Nielsen, stævneleder ved Silverrudder Challenge. Søndag stod det så klart, at dette års udgave af den fynske sejlevent i høj grad har været en udfordring.

Kun omkring 45 af 178 startende sejlere har søndag gennemført sejladsen omkring Fyn. Det oplyser stævnelederen. Alligevel er han godt tilfreds.

- Det er fantastisk, at det kan lade sig gøre. Det viser stort sømandskab. De har været rigtig fornuftige alle sammen, fortæller Ole Ingemann Nielsen.

Silverrudder 2018

Norsk hurtigsejler kæmpede mod vejret

Vinderen af den største bådklasse i dette års Silverruder er norske Pål Stiansen. Den ydmyge nordmand tilskriver sejren til held. 

- Jeg var egenligt bare heldig, at det gik som det gjorde, lyder det fra den norske sejler, hvis båd måler mere end 40 fod eller en snært over 12 meter. 

Ifølge nordmanden var årets forhold særligt udfordrende. 

- Da vi kom ud på det væreste stykke, hvor det blæste 20 sekundmeter, der var jeg i tvivl. Skal jeg det her?, fortæller den norske kaptajn. Han tilføjer:

- Der er en risiko, når det blæser så meget, siger han om den vindblæste rundtur om Fyn. 

Pål Stiansen og hans båd med navnet Born to Run var i mål efter 19 timer, ni minutter og 59 sekunder. 

Den hurtigste sejler skulle bruge 15 timer, 13 minutter og 28 sekunder på at sejle rundt om Fyn. Det var i bådklassen stor multihull.