Kunstskole for voksne i Assens

I efteråret etableres en kunstskole for voksne i Tobaksgaarden i Assens. Initiativtagerne bag dette nye tiltag er arkitekt Otto Arp og billedkunstner Gunnar K. Hansen, der begge er yderst erfarende undervisere.

Den nye kunstskole for voksne der starter i Tobaksgaarden i Assens, vil i første omgang blive tilrettelagt som intensive forløb, strækkende sig over en forlænget weekend eller en hel uge.

Kunstskolen vil undersøge og udvikle samtidskunsten og ønsker at være medspiller i det regionale kulturliv. Der undervises i kunst, design og arkitektur og i de teknikker og viden som knytter sig til de forskellige discipliner. Skolen tilbyder fælles og individuel klassisk undervisning i tegning og maling med perspektivtegning, opstillinger og klassiske figurer.

Kunstskolen tilbyder i efteråret 2015 - 2 kurser af 7 dages varighed samt 2 lange weekendkurser. På kurserne vil der være fælles gennemgange hver dag. Efter endt kursusforløb vil der være ophængning på Tobaksgaarden's lille galleri: "Loftet".

Både korte og lange kurser udbydes

Der tages udgangspunkt i den enkeltes forudsætninger, og gennem demonstration af forskellige maleteknikker og individuel vejledning at udvikle elevens maletekniske kunnen, den eksperimentelle lyst og det personlige udtryk. De enkelte kurser vil veksle mellem teori og praktiske øvelser. Kurserne vil udforske linjens muligheder og begrænsninger i små og store formater med forskellige tegneredskaber.

Endelig er det planen at oprette korte kurser i grafik med den kendte grafiker Birgitte Thorlacius som lærer.

Alle kan deltage, der vil være udfordringer for både begyndere som for øvede.