I det fynske folks tjeneste

Kursister strømmer til AMU-skolerne

Antallet af AMU-kursister er på landsplan steget med 40 procent på et år. På Fyn er især kurserne inden for transportområdet populære.

01:40

Antallet af AMU-kursister på landsplan er steget med 40 procent på et år. På Fyn er især kurserne inden for transportområdet populære.

1 af 2

I løbet af det sidste år er over 130.000 job forsvundet i Danmark, og de ledige melder sig hos landets AMU-centre som aldrig før.

I de første ni måneder af 2009 har næsten 700.000 kursister været på AMU-kurser på landsplan. I samme periode året før var tallet 500.000 kursister. Det er dermed en stigning på 40 procent. Det viser den nyeste statistik om Arbejdsmarkedsuddannelserne.

Stigningen i tilmeldte til uddannelserne er stor på alle fagområder, men på Fyn er det især transportområdet, der er populært. Her er der op mod 20 % flere kursister end sidste år samme tid.

- Vi har rigtig mange tilmeldinger til kurser inden for transport. Det kan både være bus, truck eller godstransport, siger Ove Dalby, som er forstander for AMU Fyn til Nyhedsbrevet 3F.

Kurserne, som de arbejdsløse melder sig til hos AMU centrene, kaldes "6 ugers selvvalgt uddannelse". Kurserne er et tilbud til alle ledige inden for de første ni måneders ledighed.

Se statistik