Kvinde i sag om websvindel: Nægter sig skyldig i bedrageri

En retssag mod en kvinde begynder fredag i Retten i Odense. I sidste uge blev hendes partner idømt ni måneders fængsel.

En 42-årig kvinde er tiltalt for omfattende web-svindel. Fredag begyndte retssagen ved Retten i Odense.

Mens kunderne troede, at de havde gjort en god tøj- eller skohandel på websiderne nordicwomen.dk, myranda.dk, silene.dk, georgina.dk, webraketten.dk og trindo.dk, betalte de imidlertid for en vare, som aldrig dukkede op.

Derfor er kvinden tiltalt for bedrageri sammen med yderligere en 40-årig kvinde og to mænd på henholdsvis 45 og 48, som ifølge anklagemyndigheden agerede stråmænd i selskaberne, selv om det var den 42-årige fynske kvinde, der stod for internetforretningerne.

Hun er tidligere idømt en betinget dom for lignende svindel i internetbutikkerne Banananaz og QueensShop, hvor hendes mandlige partner blev idømt en ubetinget fængselsstraf.

Ikke med vilje

Hendes partner var oprindelig medtiltalt i forholdene fredag, man blev allerede i sidste uge idømt ni måneders fængsel for sin andel. Han blev dømt i en tilståelsessag.

Alle de tiltalte nægtede sig skyldige ved dagens retsmøde. Den hovedtiltalte kvindes forsvarer oplyste dog, at man accepterede de mange forhold, men at det ikke var med fortsæt, at der eventuelt er begået bedrageri.

Der var oprindelig afsat 22 retsdage til at afhøre 380 vidner, men anklager og forsvarere blev i dag enige om at skære vidnelisten til, så der kan indkaldes færre vidner - i omegnen af 40.

Kvinden har tidligere fået fire måneders betinget fængsel og otte måneders ulønnet samfundstjeneste for bedrageri.