Kvindepris til mand

For første gang nogensinde bliver det en mand, der modtager ligestillingsprisen fra Ingeniørforeningen i Danmark. John Schiøler Andersen fra Fyns Amts Planlægningskontor får prisen for at skabe balance mellem kønnene.

John Schiøler Andersen får prisen, fordi han som leder i en traditionelt mandsdomineret branche har formået at etablere en balance mellem kvindelige og mandlige ansatte.

Han har set på medarbejderens kvalifikationer i stedet for på kønnet.

- Det er jobbet der er det væsentlige og jeg synes det er vigtigt ikke at have forudfattede meninger om hvad kønnene kan præstere, og man skal se på hvordan jobbet bedst bliver løst, siger John Schiøler Andersen.

Tavse kvinder

John Schiøler Andersen har været afdelingsingeniør i Vejvæsnets Planlægningskontor ved Fyns Amt siden 1984, og han har været med til at ansætte adskillige mænd og kvinder. 
- Jeg har været meget opmærksom på, at mænd er meget hurtige til at fortælle om alt det de kan. Hos kvinderne skal man mange gange rive det ud af dem for at finde ud af hvad de kan, og det er vigtigt at være opmærksom på det, så man får det bedste team i en virksomhed, siger John Schiøler Andersen.

Det er 8. gang, at Ingeniørforeningen uddeler Agnes & Betzy-prisen, men første gang at prisen gives til en mand.