Kvindestafet vinder suverænt VM-guld i Skotland

Maja Alm, Ida Bobach og Emma Klingenberg sørgede for endnu en dansk guldmedalje ved VM i orienteringsløb.

Succesen fortsætter for det danske hold ved VM i orienteringsløb i Skotland. Onsdag blev det til den tredje danske guldmedalje, denne gang i kvindernes stafet.

I denne disciplin blev det til en suveræn sejr til den danske trio bestående af Maja Alm, Ida Bobach og Emma Klingenberg.

For Maja Alm var der tale om den tredje guldmedalje ved dette VM. Hun var en del af sprintstafetten, der vandt lørdag, og søndag var hun selv hurtigst på sprintdistancen.

Onsdag løb hun første tur for danskerne, og hun sørgede for et solidt dansk forspring på mere end et minut.

Alm gav stafetten videre til Ida Bobach, som bare øgede og øgede. Hun skabte et forspring på godt fire minutter ned til Rusland på andenpladsen.

Så var det op til Emma Klingenberg at gøre arbejdet færdigt. En overgang førte hun med mere end fem minutter, og hun havde ingen problemer med at holde hjem foran konkurrenterne, selv om det store forspring nåede at gøre hende lidt nervøs.

- Jeg var nervøs, men jeg havde selvfølgelig en sikkerhed i, at jeg havde forspringet på fire minutter, som jeg kunne bruge til at orientere.

- Jeg stolede på, at ingen ville kunne løbe fra mig, så jeg tænkte, at hvis jeg brugte den nødvendige tid på at orientere, skulle det nok gå - og det gjorde det så, siger Emma Klingenberg.

Norge kom ind på andenpladsen tre minutter efter Danmark, mens Sverige sluttede på tredjepladsen.

Det gik dog knap så godt for de danske stafetherrer, som stillede op med Thor Nørskov, Søren Schwartz og Tue Lassen på holdet. Trioen måtte nøjes med en 15.-plads med næsten otte minutter op til de schweiziske vindere. Også her blev Norge nummer to.