I det fynske folks tjeneste

LA vil sælge ud af statens skove

Staten er ikke ret god til at drive skov, lyder det fra Merete Riisager fra Liberal Alliance

Merete Riisager er klar til at sælge ud af de danske statsskove.

Liberal Alliance vil sælge dele af de danske statsskove til private. Det skriver Berlingske. Salget skal være med til at skaffe flere penge til den såkaldte naturpakke end de 89 millioner kroner, der som udgangspunkt er afsat, lyder det fra Liberal Alliance.

- Der er statslige skovarealer uden høj naturværdi, som vi ikke får ret meget ud af. Dem vil vi frasælge, fordi staten simpelthen ikke er ret god til at drive skov, siger det fynske folketingsmedlem Merete Riisager (LA) til TV 2/FYN.

Hun afviser, at et frasalg kan betyde, at danskerne får ringere adgang til naturen. Fx er der love om, at man ikke må opholde sig i private skove efter solnedgang eller bevæge sig uden for stierne. Men det er et spørgsmål om at få lavet de rette servitutter, lyder det fra Merete Riisager: 

- Når man frasælger skov, skal man naturligvis gøre det under nogle vilkår, som gør, at danskerne fortsat har adgang til at komme i skoven. 

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) har over for Berlingske ikke ønsket at kommentere udspillet fra LA med henvisning til de forestående forhandlinger om naturpakken, men Venstres miljø- og fødevareordfører, Erling Bonnesen, er ikke afvisende

- Det er, som jeg også tidligere har sagt, en god ide at få undersøgt mulighederne for at sætte skub på yderligere salg af statsskove, siger han til Berlingske.

Danmark har godt 6000 kvadratmeter skov, hvilket svarer til 14 procent af vores samlede areal. Cirka 18 procent er ejet af staten, mens andre 12 procent typisk er ejet af kommunerne.

Skovarealerne er ujævnt fordel med en stor del langs den jyske højderyg, i Nordsjælland og på Bornholm.