Lade i Aunslev i flammer

Brandvæsenet arbejder lørdag formiddag på højtryk med at få bugt med ilden i en lade i Aunslev nær Nyborg. Ingen er kommet til skade ved branden, der opstod tidligt lørdag morgen.

Fyns Politi fik klokken 5.15 meldingen om branden i halmladen ved et dyrehospital på Skovgyden i Nyborg.

- Vi er fremme kort tid efter for at undersøge, om der skulle være sket noget kriminelt, men det lader det ikke til. Men sådan en brand er svær at få bugt med, fordi vandet preller af på halmen, fortæller vagtchef Lars Theede fra Fyns Politi.

Efter at have konkluderet at årsagen til branden er af teknisk karakter - muligvis opstået i et halmfyr eller rullebånd, der går ud herfra - forlader politiet stedet, og beredskabet fra Nyborg fortsætter slukningsarbejdet.

- Det tager lang tid at få bugt med sådan nogle kæmpe bigballer. Vandet når kun til overfladen, men de er jo bygget op på en måde, så de er kompakte indeni. Derfor har vi rekvireret en kran, der kan hjælpe med at fjerne taget og flytte halmballerne ud lidt efter lidt, så de kan blive delt og ilden slukket, siger Jesper Rossen, der er indsatsleder fra beredskabet i Nyborg.

Han fortæller, at halvdelen af laden er fjernet for at skabe et "mellemrum" og forhindre, at branden breder sig til den nærliggende beboelsesejendom.

Slukningsarbejdet forventes at forsætte yderligere nogle timer - og herefter vil en vagt være til stede for at sørge for, at ilden ikke blusser op igen.

Ingen personer kom til skade ved branden, der blev opdaget af ladens ejer.