Lægelig opbakning til Lasse Krull

Ifølge Dagens Medicin vil hver tredje læge til regionsvalget stemme på Lasse Krull fra Konservative. Det sker efter at tidligere formand for Lægernes Organisation, Henrik Dibbern, har erklæret sin støtte til Lasse Krull.

Ved seneste regionsvalg stemte 13% af lægerne på Lasse Krull. Dermed stemmer to en halv gange så mange på Lasse Krull denne gang.

Ikke kun Henrik Dibbern har erklæret sin støtte til Lasse Krull. 33 andre praktiserende læger offentliggør i dag deres støtte. Det er læger, som normalt stemmer på vidt forskellige partier, men ved regionsvalget stemmer de alle på konservative og personligt på Lasse Krull.

- Jeg mener at Lasse Krull kan være en vigtig spiller i kampen for bevarelsen af familielægen, fordi han igennem hele forløbet har udvist den grundlæggende respekt for lægerne og de almene praksisser, der skal til for kæmpe for ordningen, siger Henrink Dibbern og sin og kollegernes støtte.

- Vi skal værne om familielæge-ordningen, som den er i dag. Det giver tryghed og kontinuitet for patienterne - hvor man ofte i mange år har den samme læge. Det giver et særligt tillidsforhold mellem patient og læge. Derudover er familielægerne meget billigere end fx offentlige regionsklinikker, hvor man vil have skiftende læger - og helt naturligt ikke kan opbygge samme fortrolige relationer, slutter Lasse Krull.