I det fynske folks tjeneste

Lægen gav ham det gule kort: Søndag løber han maraton nummer 100

Jørgen Meier Sørensen fra Morud fik for syv år siden et alvorligt stress-sammenbrud. Lægen gav ham en seriøs advarsel, og på søndag løber den 61-årige fynbo maraton nummer 100.

Jørgen Meier Sørensen fra Morud fik en advarsel fra lægen og løber søndag sit maraton nummer 100. Billedet er fra Færøerne i 2011.

- Jeg faldt om på arbejdet og røg med fuld udrykning til OUH. Lægen der trak tre kort frem - det røde, det gule og det grønne. Og så sagde han, du får denne gang det gule kort og bestemmer selv, hvilket du vil have næste gang. Det bliver det røde, hvis ikke, der sker noget, fortæller Jørgen Meier Sørensen til TV 2/FYN.

Den 61-årige fynbo valgte det grønnekort, og det var begyndelsen på løbekarrieren. Søndagens H.C. Andersen Marathon bliver Jørgen Meier Sørensens løb nummer 100, og med det bliver den fynboen medlem af den prestigefyldte Marathon Klub 100 som løber nummer 119 i Danmark.

Jørgen Meier Sørensen har løbet i 16 lande og har blandt andet testet de store maraton i byerne Berlin, London, Boston, New York og Chicago.

- Jeg gør det, fordi det er dejligt. Maratonløb har sin helt egen kultur. Der er et fantastisk sammenhold, og som det allerbedste af det hele, så giver det et stort overskud til resten af hverdagen, siger Jørgen Meier Sørensen, som ved siden af sine mange løb driver et firma.

Og noget tyder på, at han gjorde det rigtige, da han for syv år siden valgte at trække det grønne kort.

- Jeg har ikke haft en sygedag i syv år, siger den 61-årige løber, der da heller ikke har tænkt sig at stoppe, når de 100 løb er rundet.

- Jeg tager nok 100 maraton mere, men har lovet min kone at fordele dem over lidt længere tid, slutter Jørgen Meier Sørensen.

H.C. Andersen Marathon afvikles søndag den 22. september i Odense.

Læs mere om H.C. Andersen Marathon her