Læger får patientsimulator

Ligesom piloter øver sig på en flysimulator, så skal lægerne i Fyns Amt også have mulighed for at øve sig på en computer-patient før de kaster sig over rigtige mennekser. Fyns Amt vil investere over fire millioner kroner til en slags patient-simulator.

-

Ligesom piloter øver sig på en flysimulator, så skal lægerne i Fyns Amt også have mulighed for at øve sig på en slags computer-patient før de kaster sig over rigtige mennesker. Fyns Amt vil investere over fire millioner kroner i et nye laboratorium.


Det nye center får det ikke særlige mundrette navn \"postgraduat færdighedslaboratorium\". Centret vil give lægerne kliniske færdigheder i at behandle - før lægerne skal bruge færdighederne på rigtige patienterne.


I det postgraduate færdighedslaboratorium vil lægerne blandt andet få computerprogrammer, telemedicinsk udstyr og videoudstyr.


Det nye laboratorium vil alt i alt komme til at koste 4,5 mio. kr, og det 258 kvadratmeter store laboratorium bliver placeret i tilknytning til Odense Universitetshospital.


Sygehusudvalget skal behandle sagen om det nye laboratorium på sit møde tirsdag.