I det fynske folks tjeneste

Længere salgstider på boliger

Salgstiden på en bolig i Region Syddanmark er det seneste år steget med 16 dage. Det betyder, at boligsælgere i gennemsnit skal regne med, at det tager næsten otte måneder at få solgt sit hus.

En stigning i salgstiderne på 16 dage på et år er det næststørste stigning blandt landets fem regioner. I Region Sjælland tager det nu 17 dage mere end sidste år. Tallene fremgår af Boligsidens Markedsindeks, der bygger på salgsdata for januar måned og også indeholder årsudviklingen.

- For et år siden tog det 220 dage at få solgt huset, og i dag er den gennemsnitlige salgstid steget til 231 dage. Udviklingen er den samme over hele landet, for salgstiderne er steget i alle fem regioner både den sidste måned og set over det seneste år, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Samtidig viser tallene fra Boligsiden, at priserne på villaer og rækkehuse er faldet med 0,6 procent.

- Prisfaldet i januar skal ses i sammenhæng med, at kvadratmeterpriserne har svinget med op til 250 kroner, både op og ned de seneste 15 måneder. Så selv om priserne også i forhold til januar 2012 nu er godt en halv pct. lavere, er det samlede billede, at priserne holder sig på et ganske stabilt niveau, forklarer Birgit Daetz.