I det fynske folks tjeneste

Lærere inden genåbning: Vi skal tage os ekstra godt af nogle

Det er vigtigt, at lærerne holder øje med, at alle elever kommer tilbage i fællesskabet, siger lærerforening.

Nogle elever skal blandt andet have ekstra opmærksomhed for at komme ind i fællesskabet igen, siger formand for Danmarks Lærerforening Gordon Ørskov Madsen. Foto: Anthon Unger/Ritzau Scanpix

Når skolen om en uge igen åbner for de yngste elever i 0.-4 klasse, skal lærerne især have fokus på, at ikke alle glider lige nemt ind i undervisningen igen.

Læs også Yngste elever tilbage i skole: - En meget forsigtig genåbning

Nogle elever skal blandt andet have ekstra opmærksomhed for at komme ind i fællesskabet igen, siger formand for Danmarks Lærerforening Gordon Ørskov Madsen.

- Nogle elever skal vi tage os ekstra godt af. Det her er et stort skifte fra at have været hjemme og modtage undervisning uden at have været sammen og til at skulle være sammen i en stor gruppe igen.

- Og der er noget undervisning, der skal i gang igen, og det kræver en ekstra indsats særligt over for nogle elever, siger han.

På mandagens pressemøde, hvor genåbningen af de mindste klasser 8. februar blev præsenteret, fremgik det også, at reglerne for nødundervisning fortsætter.

Det giver ifølge Gordon Ørskov Madsen lærerne en række gode redskaber, der skal sørge for, at genåbningen både bliver coronasikker, men også effektiv for eleverne.

- Det sikrer fleksibilitet, fordi klasserne er mindre, og vi kan sørge for, at vi undgår kontakt mellem så mange som muligt. Vi kan også skære ned på undervisningstimerne, siger han.