I det fynske folks tjeneste

Lærermøde om skoleforlig

Samtlige tillidsfolk under Danmarks Lærerforening er mandag samlet på Odense Congress Center for at drøfte det ny skoleforlig. Et forlig, lærerne ser som et udtryk for mistillid og bureaukratisering.

Samtlige tillidsfolk for lærerne samlet i Odense Congress Center

Mistillid og bureaukrati

Det er blot anden gang i Danmarks Lærerforenings 132-årige historie at samtlige 2500 tillidsfolk fra hele landet er samlet.

Anledningen er det skoleforlig, der blev indgået mellem regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet i sidste uge.

Lærerne opfatter forliget som et udtryk for mistillid til lærerne fra politisk side, fordi det indfører mere kontrol. Samtidig bliver lærernes arbejde fyldt med bureaukrati.

Elevplaner en stor byrde

Lærerne er særligt sure over, at de fremover skal lave såkaldte elevplaner for samtlige elever i alle fag. Alene i Odense Kommune betyder det, at der skal laves mellem 150.000 og 200.000 elevplaner to gange om året.

Enkelte lærere kan komme til at lave flere hundrede elevplaner, som løbende skal opdateres.

Den tid, der går til det, mener lærerne kun kan gå fra undervisningen.

- Det spild af tid. Man kan ikke på den måde beskrive børn helt fra børnehaveklassen og forvente at få mere ud af det, end med den metode, vi bruger nu, siger formanden for Odense Lærerforening, Anne-Mette Jensen.

Skoleforliget blev indgået sidste uge mellem regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet. Formålet er at få flere til at tage videregående uddannelser. Forliget mangler endnu formel vedtagelse i Folketinget.