Landbruget revser amtspolitikerne

Utilfredse landmænd uddelte i dag verbale øretæver til amtspolitikerne. De folkevalgte har svigtet i gylledebatten, mener landboforeningerne. Interview med Lars Erik Hornemann, fmd. De Fynske Landboforeninger

Timelangt møde mellem landbrug og amt

Utilfredse landmænd uddelte i dag verbale øretæver til amtspolitikerne. De folkevalgte har svigtet i gylledebatten, mener landboforeningerne.

Amtsrådspolitikerne fik skæld ud af landboforeningerne, da de to parter fredag formiddag var samlet til et timelangt møde hos De Fynske Landboforeninger.

Landbrugets organisationer, mener at debatten om svineudvidelserne og landbrugets forurening i alt for høj grad er blevet overladt til embedsmændene i Fyns Amt. De folkevalgte politikere har slet ikke markeret sig i den vigtige debat, mener landobforeningerne.

"Vi vælger nogen politikere på Fyn til at have politiske holdninger, og så kan det ikke være rigtigt, at det i høj grad er embedsmændene i Fyns Amt, der tegner miljødebatten på Fyn", siger Lars Erik Hornemann, formand for De Fynske Landboforeninger.

Og landbrugets kritik blev bakket op af næstformanden i Miljø- og teknikudvalget.

"Carsten Abild har klart været for vag i denne debat. Han har lurepasset, og har lagt hele ansvaret over på Folketinget", siger Carl Erik Jensen(S).

Men ikke overraskende afviser udvalget formand Carsten Abild kritikken. Han mener fortsat, at han blot administrerer miljølovgivningen og at det er Folketinget, der er ansvarlig for miljøpolitikken.