I det fynske folks tjeneste

Landbrugsformand om minister-exit: Lige til at blive gal over

Formanden Centrovice, Niels Rasmussen, kalder det 'utrolig beklageligt', at Eva Kjer Hansen har trukket sig som miljø- og fødevareminister.

I formiddags meddelte miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen, at hun trækker sig fra ministerposten, fordi hun ikke vil stå i vejen for regeringen.

Den beslutning ærgrer Niels Rasmussen, der er formand for de  fynske landboforeninger, Centrovice.

- Det er utrolig beklageligt, at en dygtig minister må trække sig på så tyndt et grundlag, siger Niels Rasmussen.

 Landbruget har brug for forudsigelighed, og får i stedet det modsatte, vurderer han.

- Nu får vi en politisk usikkerhed, en utryghed og en diskussion uden faglighed overhovedet. De diskuterer noget, der både i et Excel-ark og ude i virkeligheden fylder så uendeligt lidt. Der er gået politik i den, og det er meget utilfredsstillende, siger Niels Rasmussen og tilføjer:

- Det er lige til at blive gal over.

Han håber at den nye miljø- og fødevareminister bliver en person, der har den rette faglighed - og en person, der kan skabe noget sammenhæng også fremadrettet.

- Det er vigtigt, at det bliver en tung profil. Miljø- og fødevareministeriet har været et svingdørsministerie i de sidste fem år, og det er meget uheldigt for landbruget. Så jeg håber på en tung minister, der kan skabe noget kontinuitet for landbruget, siger Niels Rasmussen

Statsminister Lars Løkke Rasmussen vil i næste uge præsentere en ny miljø- og fødevareminister.

 

01:40 Luk video