Landin skabte GOG-sensation mod AaB

GOG Svendborg TGI vandt i dag overraskende 38-25 over AaB Håndbold i slutspillet i herrehåndbold og skabte dermed stor spænding i gruppen.

GOG Svendborg TGI var på forhånd ikke levnet mange chancer mod AaB Håndbold, da de nordjyske vindere af grundspillet var på besøg i Odense i den første kamp i slutspillet i herrehåndbold. Men fynboerne, der har skuffet i grundspillet med en ottendeplads, leverede en af de største overraskelser i denne sæson, da de besejrede storfavoritterne med hele 38-25.

Sejren blev grundlagt allerede midt i første halvleg, hvor en flok nervøse AaB'ere begyndte at sejle ustruktureret rundt i både angreb og forsvar. Og da Niklas Landin i GOG-målet - træner Ulf Schefvert havde overraskende valgt at satse på den unge keeper i stedet for en småskadet Peter Henriksen - fungerede som en levende mur, trak GOG langsomt men sikkert fra.

Ved pausen stod det 20-14 til hjemmeholdet, og så var kampen så godt som afgjort. Selvom AaB-træner Peter Bredsdorff-Larsen forsøgte sig med offensivt forsvar, og Daniel Svensson kæmpede godt, så stod GOG'erne bare solidt, og selv efter pausen udbyggede de føringen mod et gæstende hold, der virkede mere og mere modløst.

Med den overraskende sejr kom GOG op på to point i gruppen, det samme antal, som AaB, der fik to point med over for at vinde grundspillet. Gruppen føres af KIF Kolding, der kom op på tre point, efter en 32-28-sejr ude over Viborg HK.