I det fynske folks tjeneste

Landsholdet har tanket selvtillid nok til en EM-sejr

Imponerende og overraskende præstationer på volleyballbanen har fået Danmark til at tro på en sejr ved EM. Braget om gruppe A's tredjeplads begynder klokken 15 i Stadium Arena Fyn i Odense.

Imponerende og overraskende præstationer på volleyballbanen har fået Danmark til at tro på en sejr ved EM. Braget om gruppe A's tredjeplads begynder klokken 15 i Stadium Arena Fyn i Odense.

Danmark kan skrive historie, hvis drømmen om en sejr over Hviderusland og en plads i mellemrunden ved EM går i opfyldelse søndag eftermiddag.

Aldrig før har et dansk landshold formået at vinde ved et europamesterskab, og med to dages flotte præstationer tror de danske spillere nu på den vigtige sejr.

- Vi tanker utrolig meget selvtillid igen mod Belgien. Vi spiller noget af det bedste volley, vi nogensinde har gjort.

- Selvom det er en ærgerlig følelse ikke at vinde, så er det også en følelse af, at vi godt kan vinde over Hviderusland, siger landsholdsspiller Aske Mørkeberg.

Samme følelse står den danske libero, Frederik Mikelsons, med.

- Vi har ikke spillet i en fantasiverden, hvor det ikke kan lade sig gøre igen, så vi kan sagtens præstere på samme niveau. Hvorfor skulle vi ikke kunne gøre det?

- Hvis ikke man tror på det, kommer det ikke til at ske. Vi går ind for at gøre det samme stykke arbejde igen. Jeg tror på det efter den her kamp. Helt bestemt, siger han.

Da Belgien med nød og næppe fik krammet på det danske hold i fjerde sæt af en intens kamp, var det et spørgsmål om detaljer. Derfor er det også de små ting, der skal justeres på forud for opgøret mod Hviderusland, vurderer profilen Axel Jacobsen.

- Vi tror på, at vi kan vinde. Det er nok den svageste modstander, vi skal møde.

- Vi skal være fokuserede og koncentrerede i hele kampen. Der vil være meget pres på fra begge hold, for vi vil begge gerne gå videre til Aarhus, så det vil være ekstra svært, men det skal vi kunne håndtere, siger den argentinsk-fødte spiller.

Skal sejren i hus kræver det også hårdt slid og en fælles indsats.

- Mod Italien kunne vi snuse til og mærke, at vi faktisk måske kan vinde en kamp i denne turnering. Det skal vi stadig tro på.

- Der skal slides rigtig meget. Vi skal arbejde benhårdt for hver eneste bold og arbejde stenhårdt for hinanden, så skal spillet nok køre og pointene komme, siger en af holdets tårnhøje spillere Casper Munk.

Braget om gruppe A's tredjeplads begynder klokken 15 i Stadium Arena Fyn i Odense.

facebook.com/eurovolley2013