I det fynske folks tjeneste

Landstræner: Gade skal slutte med et smil i Odense

Badmintonlandstræner Lars Uhre håber at se en afslappet Peter Gade i Odense onsdag.

Når Peter Gade onsdag aften går på banen i Odense Idrætshal, bliver det en af de sidste chancer for at se en af Danmarks største sportsstjerner de seneste 15 år i en betydende kamp på dansk grund.

Det kan endda blive allersidste gang, hvis Gade mod forventning ikke slår indiske Sourabh Varma, men landstræner Lars Uhre opfordrer den 35-årige badmintonstjerne til at nyde oplevelsen.

- Jeg forventer, at han spiller med et smil på læben, ligesom han gjorde til OL, og udnytter den frihed, at der ikke er nogen, der har nogen forventninger til ham. Det, tror jeg faktisk, kan være rigtig godt for ham.

- Så må vi se, hvor langt det rækker, men han skal gøre sig selv den tjeneste at nyde sin sidste optræden her og sige pænt farvel og tak til den her turnering, hvor han har gjort det rigtig godt mange gange, siger Lars Uhre.

Peter Gade har vundet den stærkt besatte turnering tre gange, senest i 2008, og landstræneren kalder Gades karriere "enestående".

- Alene det at han kan spille med blandt de otte bedste til et OL, hvor alle er i topform, i en alder af 35 år. Det er næsten naturstridigt i herresingle.

- Han leverer altid alt, hvad han kan både på og uden for banen, og han har været en helt utrolig god ambassadør for dansk badminton i det hele taget, siger Lars Uhre.

Gade møder Sourabh Varma klokken 18 i Odense Idrætshal.