Lang næse til Montana-møbler

ABC-Reoler er ikke kopier af Montana Møblers reolsystemer, fastslår Sø-& Handelsretten.

Montana Møbler måtte tirsdag forlade Sø- & Handelsretten i lige så krænket tilstand, som de ankom i.

Retten gav nemlig ikke Montanas direktør Peter Lassen medhold i, at deres ophavsretsrettigheder er blevet overtrådt og krænket af et lignende reolsystem fra det konkurrerende firma ABC-Reoler.

Dermed slipper ABC-Reoler for at betale de 2,4 millioner kroner i erstatning til Montana Møbler for udnyttelse og tabt fortjeneste, som de ellers syntes, de havde krav på.

Montana mener, at ABC-Møbler har efterlignet deres kasseformede reolkoncept lige lovligt meget ved udtænkningen og fremstillingen af reolsystemet Quadrant.

Derfor havde de, ud over den klækkelige erstatningssum, også håbet på at få sat en stopper for ABC-Reolers produktion af Quadrant-kasserne.

Men det krav måtte de altså ifølge retten længere ud på landet med.

Både det faktum at ABC's kasser købes usamlede, og at deres farve- og materialevalg adskiller sig fra Montanas, overbeviste i sidste ende retten om, at Quadrant-reolerne ikke er en så nærgående efterligning, at det på nogen måde er problematisk.

Ud over at tabe sagen skal Montana Møbler også betale sagens omkostninger på 804.865 kroner inden 14 dage.

Montana Møbler blev grundlagt i 1982, og det er netop de kvadratiske og praktiske reolsystemer, der har gjort mærket velkendt.

Kasserne kan stilles i forlængelse af hinanden, ovenpå hinanden eller hænges op på væggen.