Lang ventetid på strålebehandling

Fynboer med livstruende kærftsygdomme skal for tiden vente mellem seks og syv uger på strålebehandling på Odense Universitets Hospital. - Det er uaccaptabelt, siger formand for Amtets sygehusudvalg, Poul-Erik Svendsen (A).

Ingen hurtig løsning

Hvert kvartal udgiver Fyns Amt en rapport for syghusområdet. Endnu engang fremgår det, at målene for behandling ikke er nået. Særligt strålebehandling halter efter.
Der må maksimalt være end ventetid på strålebehandling på 4 uger.

- Der skal gøres noget ved det og der bliver gjort noget ved det. Men der er ingen hurtig løsning, siger Poul Erik Svendsen.

Han henviser til, at et stigende antal kræftpatienter giver ekstra tryk på strålekanonerne. Samtidig er der personalemangel. Det giver stor travlhed på OUH.

Forventer effektivitet

Økonomiudvalget med amtsborgmester Poul Weber (V) i spidsen kommenterede på et økonomiudvalgsmøde tirsdag de fynske ventetider på sygehusbehandling.

- Vi forventer at der fremover bliver arbejdet mere effektivt, når det gælder om at opnå de mål for behandling, der er sat, siger Poul Weber.

Der er dog håb for, at det snart bliver bedre. I foråret fik OUH en bevilling på 129 mio. kroner til indkøb af tre nye strålekanoner og opgradering af to andre.

Vejle følger med

At det kan lykkes at opfylde behandlingsgarantien, er Vejle Sygehus et bevis på.
Som det eneste sygehus i landet er her max 4 ugers ventetid på strålebehandling.