Langeland bakker op om færge

Stor lokal tegning af folkeaktier har næsten sikret penge til ny færgerute mellem Bagenkop og Kiel.

-

Efter stor lokal opbakning på Langeland og Fyn og vilje til at tegne folkeaktier tyder alt nu på, at den nedlagte færgerute mellem Bagenkop på det sydligste Langeland og Kiel i Tyskland kan genåbne allerede til påske.

 Den populære færge- og spritrute blev lukket i 1999 i konsekvens af afskaffelsen af det toldfrie salg. Efter skrotningen af færgen har der længe været arbejdet på at genskabe den dansk-tyske forbindelse. Projektet er nu så fremskredet, at aktietegningen i det nye færgeprojekt gik i gang for en uges tid siden.

 - Det går forrygende godt. Vi har på få dage fået over 1000 aktionærer i det nye selskab, hvilket må siges at gøre genskabelsen af færgeruten til en sand folkesag på disse kanter, hvor alt fra høj til lav blandt borgerne støtter varmt op om projektet. Aktiekapitalen nærmer sig de fire millioner kroner, som vi har sat som minimumbeløb. Men inden aktietegningen stopper om en måned, tilstræber vi at have rejst fem millioner, hvilket giver lidt mere luft i økonomien, siger formanden for Fonden Langeland-Kiel, Troels Krøyer.

 Han regner med, at færgen, der er skaffet til projektet, kan være klar til at blive sat i sejlads til påske.