I det fynske folks tjeneste

Lars Høgh hjalp unge Schmeichel på vej

Jeg er Kasper-fan: Lars Høgh glæder sig over Kasper Schmeichels andel i det engelske mesterskab

02:14

I aftes blev Leicester med danske Kasper Schmeichel på mål sensationelt engelske mestre i fodbold. Og det vækker glæde hos den fynske målmandstræner Lars Høgh, der har været med til at hjælpe det unge talent på vej. Kasper Schmeichel besluttede sig for at satse karrieren på mål, da han kom på idrætsefterskole i Oure.

- Jeg havde en lille finger med i spillet med at få Kasper ind på Oure. Han var lige et år for ung. Han klarede det rigtig godt. Det var faktisk på Oure, han fandt ud af, at han ville være professionel målmand, fortæller Lars Høgh. Kasper Schmeichel kom dermed på samme årgang som Lars Høghs egen søn.

Inden Kasper Schmeichel kom på idrætsefterskolen var hans talent ikke så åbenlyst, som det skulle blive sidenhen.

- Jeg vil ikke sige, at han var nogen dårlig målmand, men han markerede sig ikke specielt. Der var tre målmænd, og der var ingen, der var oplagte til førstemålmand der. Men da vi kom lidt længere hen i forløbet, så var Kasper klart den bedste, siger Lars Høgh.

Familierne Høgh og Schmeichel har kendt hinanden gennem en årrække, og Lars Høgh, der træner Kasper Schmeichel på landsholdet, har derfor også et privat forhold til Kasper Schmeichel.

- Jeg har stået på sidelinjen omkring det, idet jeg har kendt familien Schmeichel i mange år, og vi har sådan udvekslet børn, så jeg har haft Kasper med på sommerferie nogle gange, og vores børn har været i Manchester til store oplevelser derovre i Beckham-tiden, siger Lars Høgh.

Lars Høgh understreger flere gange i løbet af interviewet, at æren for Kasper Schmeichels succes ikke tilfalder ham, udover det han har bidraget med som målmandstræner på landsholdet.

- Vi har noget coaching, som forhåbentlig bidrager til Kaspers motivation og udvikling, men jeg vil ikke tage ære for noget. Kasper er så målrettet i sit målmandsspil og så ambitiøs, så al ære til ham.

På spørgsmålet om hvorvidt Lars Høgh nu er blevet fan af Leicester, griner han og svarer:

- Jeg er Kasper-fan. Og Leicester kan man ikke andet end at falde for.