I det fynske folks tjeneste

Lars Mikkelsen: Film skaber opmærksomhed om skandalesag

Tidligere anbragte børn mødtes onsdag med skuespillerne i filmen "Der kommer en dag", der omhandler forholdene på en række børnehjem, hvor vold og overgreb var en del af hverdagen.

00:29

Onsdag blev spillefilmen "Der kommer en dag" lanceret. Filmen går tæt på en autentisk skandalesag om mishandling af anbragte børn, hvor et juridisk og politisk efterspil er i fuld gang – parallelt med filmens produktion og nu premiere.

En række tidligere anbragte på danske børnehjem mødtes i den forbindelse med skuespillerne Sofie Gråbøl og Lars Mikkelsen. 

Begge skuespillere har været begejstrede over at være med i filmen og tror på, at den vil oplyse befolkningen om skandalen.

- Først og fremmest så vil den her film jo gøre opmærksom på den her problematik i den brede offentlighed, siger Lars Mikkelsen.  

Det var en rapport fra Danmarks Forsorgsmuseum i Svendborg i 2010, der afslørede forholdene på en række børnehjem i perioden fra 1945 frem til 1976. Børnene på drengehjemmet Godhavn i Tisvildeleje i Nordsjælland og flere andre børnehjem har ifølge rapporten været udsat for massivt omsorgssvigt, vold og overgreb.

08:02 Luk video