Lars Mikkelsen: Film skaber opmærksomhed om skandalesag

Tidligere anbragte børn mødtes onsdag med skuespillerne i filmen "Der kommer en dag", der omhandler forholdene på en række børnehjem, hvor vold og overgreb var en del af hverdagen.

Onsdag blev spillefilmen "Der kommer en dag" lanceret. Filmen går tæt på en autentisk skandalesag om mishandling af anbragte børn, hvor et juridisk og politisk efterspil er i fuld gang – parallelt med filmens produktion og nu premiere.

En række tidligere anbragte på danske børnehjem mødtes i den forbindelse med skuespillerne Sofie Gråbøl og Lars Mikkelsen. 

Begge skuespillere har været begejstrede over at være med i filmen og tror på, at den vil oplyse befolkningen om skandalen.

- Først og fremmest så vil den her film jo gøre opmærksom på den her problematik i den brede offentlighed, siger Lars Mikkelsen.  

Det var en rapport fra Danmarks Forsorgsmuseum i Svendborg i 2010, der afslørede forholdene på en række børnehjem i perioden fra 1945 frem til 1976. Børnene på drengehjemmet Godhavn i Tisvildeleje i Nordsjælland og flere andre børnehjem har ifølge rapporten været udsat for massivt omsorgssvigt, vold og overgreb.