Lastbil vælter i kraftig blæst på Storebæltsbroen

En væltet lastbil lå mandag morgen på tværs af vejbanerne på Storebæltsbroen, der i en times tid var lukket for al biltrafik i retning mod Fyn.

På Østbroen i retning mod Fyn er der lukket for al biltrafik på grund af et uheld, oplyser Sund & Bælt, der driver Storebæltsbroen. Uheldet skete omkring syvtiden. 

- Lastbil er væltet og ligger på tværs af vejbanerne. Broen er p.t. helt lukket ved betalingsanlægget, oplyser Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi.

Opdatering
Ved halvottetiden er det ene spor i retning mod Fyn åbnet igen, oplyser politiet. Ved ottetiden oplyser Sund & Bælt, at der fortsat er en del kø efter morgenens uheld, da kun et spor er blevet åbnet. Lastbilen ligger fortsat delvist i højre spor.


Det er formentlig kraftig vind, der har fået lastbilen ud af kurs, fortæller vagtchef Lars Denholt fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til Ritzau.

- Vores bedste bud er, at han er blevet overrasket af sidevinden, efter at han har passeret den første pylon, hvor der er helt vindstille. Det har vi set før, siger han.

Spærret i længere tid

Chaufføren fra lastbilen er umiddelbart uskadt, men han er kørt til et tjek på sygehuset. 

Vejdirektoratet forventer, at broen genåbnes helt i løbet af formiddagen.

- Vi råder bilister på vej mod Fyn til at søge væk fra motorvejen og afvente meldinger om, hvornår vi åbner broen igen, skriver politiet på Twitter ved halvottetiden. 

Kort efter kunne politiet dog meddele, at det ene spor i retning mod Fyn blev genåbnet for trafik. 

Kraftig vind påvirker trafikken

Der har natten til mandag været meldinger om kraftig vind på Storebæltsbroen. Kørsel med vindfølsomme køretøjer er forbudt.

Hastighedsbegrænsningen på Storebæltsbroen er ligeledes sat ned til 80 kilometer i timen.

Den kraftige blæst forventes at aftage i løbet af formiddagen.