Ledige fynboer strømmer til Lindø

Vindmølleproducenten MHI Vestas ansætter 180 nye medarbejdere i år. Halvdelen er allerede ansat. Og jobbene er stort set kun gået til fynboer.

Hvis der var nogen, der frygtede, at de mange nye job hos MHI Vestas på Lindø kun skulle komme udenlandsk arbejdskraft til gode, så kan de godt pakke den væk igen.

Frygten, altså.

MHI Vestas på Lindø storhyrer for tiden. I alt 180 nye medarbejdere skal virksomheden bruge inden udgangen af i år. Halvdelen er allerede ansat, og nu viser en ny opgørelse fra virksomheden selv, at 95 procent af de nyansatte kommer her fra Fyn.

En af de nyansatte er Mie Hansen. Hun er 28, uddannet automatiktekniker og kommer fra Aarup.

- Jeg gik ledig i tre måneder, inden jeg kom herud. Jeg kan få job i mange forskellige brancher, men jeg ville gerne være med til at lave noget fremdrift inden for vindenergi. For de er jo vejen frem, de kære vindmøller, siger Mie Hansen.

For automekaniker Martin Witt fra Ringe trak især navnet Vestas.

- Jeg tænkte Vestas. Det er vindenergi. Det stopper ikke sådan lige, og så søgte jeg, siger han.

500 ansøgere

Og de er ikke de eneste fynboer, som faldt for chancen for at bygge kæmpevindmøller på Lindø.

- Vi har fået minimum 500 ansøgninger på de her 90 stillinger. Ansøgerne kommer fortrinsvis fra Fyn. Og så kommer der nogle få fra Jylland, siger Mikael Rye Kristensen, fabriksdirektør på Lindø.

Når mange fynboer er gået fra jobsamtalerne med en kontrakt i hånden, så skyldes det ikke, at MHI Vestas har en forkærlighed for øboere. Der er faktisk slet ikke skævet til ansøgernes bopæl.

- Jeg går overhovedet ikke op i, hvor folk kommer fra. Jeg tager altid den bedste til jobbet. Det er det eneste, der tæller for mig, siger Mikael Rye Kristensen.

Ordnede forhold

Martin Witt er glad for, at han skiftede jobbet som automekaniker ud med vindmøller på Lindø.

- Det er bedre lønmæssigt. Og der er ikke så meget stress på, som der var som mekaniker. Der er det altid videre med næste. Næste, næste, næste. Det kunne ikke gå stærkt nok. Her har vi tiden til det. Og sikkerheden er i orden. Det er jeg rigtig glad for.

Men det høje sikkerhedsniveau kan dog have sin pris, fortæller Mie Hansen. Hun skulle i hvert fald lige vænne sig til det.

- Der hvor jeg var før, var der også meget sikkerhed. Men ikke så meget, at vi skulle bære hjelm. Det skulle jeg lige vænne mig til. Den første dag kløede mit hår bare helt vildt, griner hun.

MHI Vestas mangler stadig at ansætte yderligere 90 timelønnede medarbejdere. Når de er i hus, rammer det samlede mandskab på fabrikken på Lindø cirka 400.

Oversigt

    Oversigt