Ledige skal være hjælpetrænere

Et nyt projekt i Odense skal skabe kontakt mellem unge arbejdsløse og idrætsforeningernen - til gavn for begge parter. Mange af de unge mangler nemlig et stabilt netværk - og idrætsforeningerne mangler frivillige ledere.

Aftentræning hos B1913s elitehold i 3F ligaen. På det her sportslige plan er der sjældent mangel på ledere omkring holdene, men så snart man kommer længere ned i rækkerne og længere væk fra de bedste, kan det ofte være svært at skaffe folk.

- Når vi snakker anden- tredjehold, så er det altid et problem, at så er det ikke helt så spændende, siger næstformand i Næsby Boldklub Erik Bech.

- Det er det som dette her forhåbentlig kunne hjælpe til med, nemlig med at få en assistenttræner, en hjælpetræner på andetholdet, på tredjeholdet eksempelvis, siger Nikolaj Juul Jørgensen, der er fritidschef i Odense Kommune.

Odense Kommune holdt torsdag aften møde med en lille kreds af byens idrætsforeninger for at skubbe gang i et helt nyt projekt; at matche unge ledige på kontanthjælp med idrætsforeningerne.

Det skal ske på helt frivilligt plan, men der er et sigte med det.

- Vi ved, at det som kan hjælpe et ungt menneske, som er uafklaret eller har svært ved at vælge uddannelse, det er netværk. Det er relationer. Og det er alt det som foreningslivet faktisk kan tilbyde, siger Nikolaj Juul Jørgensen.

Foreningerne var efter mødet med på at arbejde videre med projekt Ung i Sport. De ser også nye muligheder.

- Som jeg lige har hørt det fortalt, og som vi har siddet og drøftet her, så synes jeg det er en rigtig god mulighed. Jeg synes, at det for den sags skyld sagtens kan vendes til at blive en win win situation, hvor både klubberne kan få noget ud af det, men også hvor vi viser socialt ansvar, siger Erik Bech.

Odense Kommune håber, at de første Ung i Sport deltagere kan være i gang lige efter sommerferien.

Oversigt

    Oversigt