I det fynske folks tjeneste

Legat sætter fokus på multikulturelle arbejdsmiljø

Det Historiske Hus i Odense har modtaget rejselegat på 30.000 kroner fra Sammenslutningen af Sikkerhedsledere i Danmark.

Sammenslutningen af Sikkerhedsledere i Danmark har uddelt rejselegat på 30.000 kr. til Det Historiske Hus og 20.000 kr. til fysioterapeut-studerende fra Esbjerg

Med rejselegatet får Det Historiske Hus i Odense mulighed for at undersøge, hvordan man håndterer arbejdsmiljøet på en flerkulturel arbejdsplads, hvor medarbejderne kommer fra vidt forskellige kulturer, med vidt forskellige traditioner og end ikke har et fælles sprog.

Det Historiske Hus arbejder bl.a. med organisations- og kompetenceudvikling  med fokus på sikkerhed, medarbejderudvikling og efteruddannelse af undervisere i samarbejde med offentlige og private virksomheder.

Blandt samarbejdspartnerne er Maersk, og det er med udgangspunkt i en af selskabets boreplatforme, Al Shaheen-feltet i den Persiske Havbugt, og den internationale lufthavn i Bangkok, at legatmodtageren vil stille skarpt på arbejdsmiljøet på den type arbejdspladser, som vi må forvente flere af i fremtiden.

- Kravene til sikkerheden på en boreplatform er ekstrem høje. Vi forventer derfor, at projektet kan give os andre et indblik i, hvilke arbejdsmiljømæssige og sikkerhedsmæssige udfordringer en lerkulturel arbejdsplads med flere sprog byder på. Vi må jo forvente, at sikkerhedsledere i Danmark og på danske virksomheder i stigende omfang bliver stillet overfor samme udfordring, forklarer formanden for SSID, Eva Tauby.