Letbane frem for motorvej

Folketingspolitikerne fokuserer på letbanen i Odense frem for et tredje spor på den vestfynske motorvej. Derfor kan der gå mange år, før motorvejen bliver udvidet.

Politikerne fra regeringspartierne har nemlig ikke fokus på at udvide den 13 kilometer lange motorvejsstrækning, som flere fynske politikere og erhvervsfolk ellers har kæmpet for.

- Den tidligere regering har som en del af valgkampen forberedt en række trafikprojekter, og der er ikke råd til alle. Derfor kan motorvejen ved Odense godt blive et af de projekter, det bliver svært at realisere nu, siger socialdemokraternes trafikordfører, Rasmus Prehn, til Fyens Stiftstidende.

Både radikale Camilla Hersom og SF?s Anne Baastrup mener, det bliver svært at finde penge til motorvejen i første omgang og prioriterer i stedet letbanen i Odense.

Katastrofalt at vente

Den udmelding medfører nu kraftig kritik fra både oppositionen og det fynske erhversliv.
- Det er helt uacceptabelt. Hidtil har der været politisk enighed om udvidelsen, som er meget presserende. Det er helt afgørende for Fyn og sammenhængskraften mellem Øst- og Vestdanmark, siger direktør i Fynsk Erhverv, Jytte Reinholdt, til Fyens Stiftstidende.

Oppositionen mener samtidig, at der godt kan findes penge til begge projekter ved at sælge ud af statslige aktiver.
- Nu har vi jo fundet penge til den første etape fra Middelfart, og selvom det vil tage nogle år at få det færdiggjort, skal udvidelsen gennemføres hele vejen til odense, når først vi går i gang, siger Venstres Erling Bonnesen.