Lettere at sortere affald

Flere tusinde dagligvarer får en ny information, der gør det nemt for forbrugerne at sortere deres affald. Bag ideen står datalogi-studerende fra Odense.

Coop begynder nu at sætte oplysninger om, hvordan hver enkelt emballage skal sorteres, på alle koncernens egne mærker. Det gælder blandt andet Änglamark, Coop, X-tra, C og Smag Forskellen.

Ideen er kommet fra datalogi-studerende Thomas Kjeldsen fra Odense, der sidste år fik en af de største danske miljøpriser, Coop Grøn Idépris.

- Målet er at alle Coops varer skal have kildesorteringsanvisning, så det bliver nemt at sortere sit affald. Vi håber at kunne sætte en standard for hele dagligvarehandlen, så det kommer på alle varer, siger miljøchef Signe Frese, Coop.

Fakta

Ved at skrive på emballagen, hvordan den skal kildesorteres, får forbrugeren oplysning om emballagens materiale og på den måde bliver det lettere at sortere korrekt. Dette øger genanvendelsesgraden, så materialet kan bruges igen, i stedet for at blive brændt af i et forbrændingsanlæg.